Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új interjú

2011.01.02

Bocsánat a hosszú szünetért, de nem voltam internetközelben az ünnepek alatt, így boldogan tapasztaltam, hogy azért van tennivalóm. Jodelle ugyanis interjút adott a Saltlake Magazinnak míg Saltlake Cityben tartózkodott (apropó erről korábban szólt is a rajongóknak Facebook oldalán). Az eredeti verzió itt van az anogolkedvelőknek és ezer köszönet Ancsinak, breetannerhun.blogspot.com szerkesztőjének a fordításért és, hogy tolerálja a lelkesedésemet. Kellemes olvasást!

 

Egy újszülött vámpír vallomásai

A Saltlake Magazin korábbi bloggerének és gyakornokának Brittany Hackett-nek lehetősége nyílt a hétvégén, hogy interjút készítsen Jodelle Ferland-dal (Bree Tanner). Jodelle épp az Alkonyat: Napfogyatkozás DVD-jének reklámozásában vett akítvan részt.

 

Miközben a Monaco Hotel halljában vártam Jodelle Ferland-ra, azzal töltöttem időmet, hogy úgy tettem, mintha a lila, barna, arany- és ezüstszínű ünnepi dekorációkat nézegettem volna. Noha nagyon szépek voltak, én inkább azon tipródtam magamban, hogy a velem szemben ülő férfi Kurt Bestor-e (helyi zeneszerző és zongorista). Amikor már 99,99%-ig biztos voltam benne, hogy ő az, Jodelle sétált be az ajtón édesanyjával.

 

http://www.saltlakemagazine.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/Jodelle.jpg

 

 

Kicsit izgultam amiatt, hogy egy olyan lánnyal kell interjút készítenem, aki annyi horrorfilmben szerepelt, köztük a Védtelen gyermek-ben, az Ők-ben vagy a Halott város-ban. Nem azért voltam ideges, mert egy olyasvalakivel kell beszélgetnem, aki több, mint 50 mozi- és TV-filmben szerepelt alig 16 évesen, hanem mert szerepei után rémálmaim voltak. Ezt elmondtam neki is, amire így válaszolt: „Most van szám, úgyhogy nem lehet olyan rossz a helyzet.”

 

Az interjút az Alkonyatra vonatkozó kérdéseimmel kezdtem, mivel Jodelle azért jött Salt Lake City-be, hogy az Alkonyat: Napfogyatkozás DVD-jét népszerűsítse, amelyben Bree Tanner szerepét játssza. Azok kedvéért, akik nem tudnák, Bree Tanner-t egy gonosz vámpír változtatja át, hogy együtt harcoljanak a Cullen-ek ellen. A lány megadja magát, és megpróbál úrrá lenni vérszomján, de a Volturi-t (a vámpírok királyi családját) ez nem hatja meg. Jodelle-nek csak egy rövid jelenete van a filmben, karaktere azonban tovább él Stephenie Meyer új könyvében: a Bree Tanner rövid második életében.

 

Mennyire változott meg az életed az Eclipse óta?

Nos, az életem valóban megváltozott egy kicsit, nagyon sok tekintetben azonban ugyanolyan maradt. Tudod, én még mindig egy átlag csaj vagyok, aki szeret a haverjaival lógni, és a megszokott dolgokat csinálni. De mégis, nem lennék itt, ha jött volna az Alkonyat. Rajongói találkozókra járok, sok rajongót ismerek meg. Nagyon élvezem.

 

Vannak emlékezetes pillanataid az Eclipse forgatásáról?

Őszintén szólva számomra az egész film nagyon emlékezetes. De valójában a forgatáson töltöttem a 15. születésnapomat, az nagyon klassz volt.

 

Kaptál tortát?

Igen, kaptam. Volt szülinapi tortám a forgatáson. És szerintem minden lány álma ez, [mosolyog és nevet] egy szülinapi buli az Alkonyat-forgatásán. Nagyon boldog voltam, hogy ez történt velem. Ez igazán jól esett!

 

Mi a helyzet azzal kapcsolatban, hogy Jeff Bridges-szel és Terry Gilliam-mel dolgoztál a Tideland-ben? Milyen volt?

Óó, az nagyon király volt. Nagy buli volt a Tideland. Bár ez már elég régen volt, ami azt illeti. – nevet. – Kilenc éves voltam. Illetve a forgatás közepén töltöttem be a 10-et.

 

Akkor születésnapjaid nagy részét forgatásokon töltöd?

Igen, előfordul.

 

Azért ez nehéz lehet. Sokat vagy távol a családodtól?

Nos, anyukám mindig ott van velem. Mivel mindenképp kell, hogy legyen velem egy szülő vagy testőr a forgatásokon, úgyhogy mindenképp velem kell jönnie. Úgyhogy soha nem vagyok teljesen egyedül. Úgy értem, a Tideland forgatásán konkrétan 9 éves voltam. Csak nem lehettem egymagam. – nevet – Ülni egy szobában, vacsorát rendelni, ilyenek. Nem ment volna még.

 

Nehéz dolog fenntartani az egyensúlyt a tanulás, a színészet és a többi dolog között?

Nos, nem egyszerű, de tudom kezelni a helyzetet, így alig okoz problémát. Magántanuló vagyok, és részt veszek egy online iskolai programban. Ha pedig forgatáson vagyok, van velem magántanár. Ezt kéri a törvény. És mivel, amikor forgatok, van saját tanárom, így aztán még forgatás alatt sem maradok le az anyaggal. De nagyon nehéz párhuzamosan csinálni a kettőt, és más dolgokra is találni elég időt.

 

Mivel töltöd a szabadidődet?

Nos, imádok olvasni. Igazi könyvmoly vagyok. De szeretek festeni és rajzolni is. Vagyis ezeket a művész-dolgokat szeretem.

 

Olvastam valahol, hogy szívesen eljátszanád Katniss-t az Éhezők viadalában.

Szerintem bárki szívesen eljátszaná.

 

http://myspideysenseistingling.files.wordpress.com/2010/12/jodelle-katniss-halloween-emblem.jpg

 

 

Mit szeretsz Katniss-ben?

Nos, amint már mondtam, nagy könyvmoly vagyok. Így aztán, amikor egyszer valaki kiejtette a száján, hogy ’Hé, Te tökjó Katniss lehetnél!’, elmentem és beszereztem a könyvet. Nagyjából egy nap alatt kiolvastam a könyveket. Illetve az utolsó kötet megjelenésére még várnom kellett, szóval az eltartott egy darabig. De az első két kötetet két nap alatt kiolvastam. És azok nagyon tetszettek! Igazán nagyon élveztem őket. És Katniss egy olyan csodálatos karakter, akit igazán klassz lenne eljátszani. Ő olyan erős és független. És annyi minden történik a könyvben, hogy biztos vagyok benne, hogy igazán izgalmas lehet mindazt leforgatni.

 

Úgy látom, akkor ezt nekem is el kell olvasni.

Mindenképpen. Ez az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam a Harry Potter és az Alkonyat mellett, ezek az én kedvenc könyveim. Imádom a Harry Potter-t. Sokáig azt kívántam, bárcsak én is brit lehetnék, hogy játszhatnék a filmben. De sajnos, nem vagyok az.

 

A Harry Potter-t én is szeretem. De ha már ezt említetted, milyen szerepeket szeretnél eljátszani a jövőben?

Nézd, a filmiparban az ember nem lehet túl válogatós. Mindenfélét el kell játszani ahhoz, hogy egyszer olyan szerep is legyen közte, amilyet igazán szeretne az ember. De nem kell minden egyes szerepet eljátszani, ami az ember útjába kerül. Én azonban még mindig nem tudom, mit szeretnék csinálni később. Csak azt tudom, hogy várnom kell, és figyelni, milyen szerepeket ajánlanak. Mondjuk én általában horror-filmekben játszom – nevet – ami igazán klassz, mert én nagyon élvezem. De jó lenne már valami mást is csinálni.

 

Ha végiggondolod az összes TV- és mozifilmet, amiben szerepeltél, akkor melyik lenne a kedvenced?

Nagyon nehéz lenne rábökni egyre, hogy az a kedvencem. Nemrégiben szerepeltem a Haunting Hour című sorozat egyik epizódjában, amit még nem adtak le, de majd hamarosan. Korábban soha nem szórakoztam még olyan jól egy forgatáson, mint itt. Nagy buli volt – nevet – Olyan klassz dolgokat kellett csinálnom benne, amelyekről még nem beszélhetek. De feltétlenül meg kell nézned!

 

Mely mozifilmek forgatásán dolgozol jelenleg?

Rengeteg dolog van folyamatban. Nemrég fejeztem be a Tall Man-t Jessica Biel-lel. Az igazán jó volt. Szerettem vele dolgozni, mert ő [Jessica] nagyon kedves. A nyár végén a Mighty Fine-t forgattam. Abban Chazz Palminteri-vel és Andie MacDowell-lel játszom. Úgyhogy ezek majd hamarosan megjelennek. Izgatottan várom már őket! És vannak még más dolgok is, de ezek még titkosak. Majd hamarosan hallasz róluk.

 

Nehéz megtartani ezeket a titkokat?

Igen, nehéz. Különösen akkor volt az, amikor megtudtam, hogy játszok a Napfogyatkozásban. Senkinek nem beszélhettem róla, ha jól rémlik, majdnem egy hónapig. Igazi kínszenvedés volt – nevet – Úgy értem, amikor az ember megtud valamit, ami ennyire nagyon-nagyon izgalmas, akkor el akarja mondani mindenkinek. De magamban kellett tartanom.

 

Ez tényleg kemény lehetett. Mit gondolsz, a Bree Tanner rövid második életét is megfilmesítik?

Hát, őszintén szólva fogalmam sincs. Nagyon klassz lenne. De nem vagyok biztos abban, hogy megcsinálják. De megvan az esélye.

 

Ez is egyike azoknak a titkoknak?

Áá, még csak nem is erről van szó. Mindenki azt hiszi, hogy csak azért nem beszélhetek róla, pedig tényleg nem tudom, készítenek-e filmet belőle vagy sem.

 

És jó móka horrorfilmben szerepelni?

Mindenesetre nagyon vagány dolog. Én tényleg nagyon szeretek sötét karaktereket alakítani. Igazán klassz dolog. És igazán félelmetes látni. Egyáltalán nem úgy tűnik, mintha szórakoztató lenne. Pedig az.

 

Mi a legjobb abban, hogy horrorfilmekben szerepelsz?

A legjobb az, amikor látjuk a végeredményt. Amikor elmegyünk a premierre, és megnézzük, mi lett belőle. Mivel annyi mindent csinálnak még a filmmel a forgatás után. Ráteszik a zenét és a speciális effekteket. És nagyon jó, amikor teljesen elkészült filmet láthatjuk. Igazán csodálatos!

 

Én olyan vagyok, aki nagyon fél a horrorfilmektől, főleg a Halott város volt nagyon félelmetes.

http://3.bp.blogspot.com/_8GvqxIoDp5o/S7_plvT_8BI/AAAAAAAAAmc/WLKwRtohU1E/s200/AlessaAAAA.jpgEz vicces, mert amikor látom, akkor az nekem is nagyon hátborzongató. Úgy értem, nagyon sokféleképpen lehet félelmetessé varázsolni az embert. És ezek egy része valóságos volt. Vagyis, van amikor az utómunkálatok során adnak hozzá dolgokat, hatásokat, de van, amikor csak a sminken van a lényeg. Például a Halott város Alessá-jával nem csináltak semmi utómunkát. Viszont órákig csinálták a hajamat és a sminkemet.

 

 Mivel az időnk lassan letelik, felteszem az utolsó kérdést.

 

Üzennél-e valamit a rajongóidnak?

Nagyra becsülöm őket. Nagyon sok elkötelezett rajongóm van, és mindannyian nagyon fantasztikusak. Szeretem, hogy ilyen szenvedélyesek. Szeretem mindannyiukat!

 

Nos, ha minden igaz, menned kell a Best Buy-ba, hogy kiosszál néhány autogrammot. Nagyon köszönöm, hogy itt voltál, öröm volt veled beszélgetni!