Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az éhezők viadala

2010.11.22

Borító: Az éhezők viadala (Könyv) - Suzanne Collins

Már Jodie Halloween-i képeinél megemlítettük Az éhezők viadala című könyvet. Főszereplője Katniss Everdeen bőrébe bújt Jodelle Halloween-kor. Mivel érdekesnek tűnt, megszereztem a könyvet és bár még csak az elejét tartok, csak ajánlani tudom! Érdekes, akciódús, mondhatni, már-már durva, de érdekes könyv. Elgondolkodtató, amit én személy szerint szeretek. Íme a borító hátuljára nyomott kis összefoglaló és a könyv képe is, hogy kedvet kapjatok.

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé.
A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

A mappában található képek előnézete Halloween